Regler og Råd

Markise type og farge som er anbefalt.

Dette er regler som egentlig springer ut i fra teksten i vedtekter og husordensregler. Det blir fra tid til annen nødvendig for et styre å behandle konkrete forhold rundt dette.  Om dette ikke nedtegnes noe sted har det lett for å falle i "glemmeboken".  Derfor medtatt her:

STANDARDER. FASADEUTTRYKK.   Utvendige installasjoner må ha en standard løsning. Dette gjelder for rekkverk, markiser, dører, vinduer, vindskyer o.l.  Det er viktig at fasaden fremstår som en helhet og uten forskjellige løsninger. Fargene som er tillatt er RØDT (rekkverk, dører etc.) og BLÅTT ( markiser og vindskyer).

Markiser. skal være mørke blå med bølget kant med hvitt bånd. Eks. Østrem i no. 9 A (nærmest porten til Otto Ruges vei.  Andre farger, striper o.l. er ikke tillatt.

Vindskyer. Årsmøtet 2021 bestemte at monterng av nye vindskyer skal være i frostet glass. De gamle i blått stoff kan beholddes om man ønsker. Andre løsninger er ikke tillatt.

OPPGANGER.  Siden slitasjen er så forskjellig fra oppgang til oppgang, og at det er så mange meninger om farger etc. har styret bestemt at det skal være opp til hver enkelt oppgang i fellesskap å bestemme hvordan og når de ønsker å foreta oppussing. Dersom arbeidet settes bort skal denne regningen da deles mellom de som bor i den oppgangen det gjelder.

Dette gjeler ikke inngangsdører, som er å betrakte som utvendig velikehold og felles for alle beboere.

BRUK AV STRØM I GARASJENE.  De siste garasjene fikk innlagt strøm med en dobbelt sikk i 2009. Styret vedtok da noen regler for bruk av strøm i garasjene. Det ble gitt godkjennelse for å benytte lys og el-verktøy, samt elektrisk portåpner og ev. motorvarmer (med timer). Kupevarmer ble ikke tillatt, da disse trekker for mange watt. 

GARASJEPORTER.   Det påhviler hver garasjeeier å vedlikeholde sin port. Styret behandlet i 2011 ønske fra noen beboere om utskifting av sine garasjeporter. Styret måtte da gjøre et valg av porttype, som alle etterhvert må velge av hensyn til helheten. Da man ikke kan tvinge noen til å bytte port (dersom de ikke ønsker det), har valget falt på en ny port som ikke avviker alt for nye fra de gamle vi har.  Styret kan informere.

PARKERING INNE PÅ OMRÅDET.   Parkering inne på vårt felles område er rett og slett forbudt.  Vi snakker da om hensetting over flere timer, over natten etc.

KJØRING INN PÅ OMRÅDET.   Det er kun tillatt med helt nødvendig kjøring. Det er mange hensyn som tilsier dette, for eks. snøbrøyting om vinteren, barn som leker, generell ro inne på området, fri vei for utryknings kjøretøy, etc. Dette medfører ikke et totalt forbud, men at det skal begrenses til et absolutt nødvendig minimum. Hver enkelt boligenhet har selvstendig ansvar for at dette overholdes. Eksempler på tillatt kjøring kan være:   Kjøring ut og inn med tunge varer, lasting og lossing for ferieturer, håndverkere i nødvendig oppdrag, hente og levere eldre og uføre, etc.  Reparasjoner eller stell  av bil inne på området må begrenses.

BARNS LEK.   Vi er enige om at det er trivelig og miljøskapende med barn som leker. De lekestativer og andre innretninger som står på vår eiendom må kunne benyttes av alle uavhengig av  hvem som i utgangspunktet  har anskaffet disse.  Sameiet har intet ansvar for ev. skader som måtte oppstå på noen ved bruken av disse.  Foreldrene pålegges selv å passe på at bruken utøves forsvarlig. Løse leker må samles inn hver dag. Den eller de foresatte må passe på at det ikke lekes/løpes oppe på garasjetakene.  Barn som er på besøk hos oss er selvsagt også velkomne til å leke. Derimot skal vi nok passe på at det ikke åpnes for alle som bor i nabo-området.

Vårt barnevennlige lekeområde.

VINTER.   Snøbrøyting er satt bort til ISS Landscaping.   De klarer naturlig nok ikke å være overalt på en gang, så det kan hende det kan ta litt tid etter et snefall.  Når snøbrøyta har vært hos oss må man påregne at det ligger igjen litt snø foran innganger og garasjeporter. Dette må man selv fjerne. Det er alles ansvar å få bort sne forran inngangsdørene. Likedan å strø litt når det er glatt ! Bøtter med grus og spade skal finnes ved hver inngang, og ellers er det mere grus i den grønne beholderen ved søppelskuret.

Vintersteming