Vedtekter side 2 av 4

§ 3 

BRUKEN AV LEILIGHETEN, OMSETNING M.M.

Sameierne skal ha den fulle disposisjonsrett over sine respektive leiligheter m.m.          Sameierne og deres husstand plikter å følge husordensreglene som fastsettes av styret.

Overdragelse av eierseksjonen kan bare skje til fysiske personer. Leiligheten skal brukes til bolig.

Eierne har den fulle disposisjonsrett slik at eierseksjonen kan omsettes, dog bare som hel seksjon, pansettes eller disponeres på annen måte. Disposisjonsretten som er tillagt eierseksjonen kan utleies under forutsetning av at leierne tilpliktes å følge vedtekter og husordensregler. Fremleie krever styrets skriftelige samtykke. Samtykke kan bare nektes på saklig grunlag.

Fremleie kan bare skje til fysiske personer. Fremleie utover 2 fortløpende år tillates ikke.

Eierskifte skal meldes tilsameiets forretningsfører og styre for godkjenning. Det samme gjelder for eventuell utleie, dog ikke for enkeltrom. I relasjon til de øvrige sameierne har de respektive hjemmelshavere til enhver tid fullt ansvar for sine disposisjoner. En ny eier blir ansvarlig overfor sameiet for de forpliktelser den forrige eier måtte ha unnlatt å oppfylle overfor sameiet.

Til dekning av omkostninger ved eierskifte, og til påløpne men ikke utførte vedlikeholdsarbeider innbetales et beløp til vedlikehold. Beløpet pr. 1.5 1979 - kr. 1000.- men ideksreguleres etter SSBs konsumindeks en gang i året.                                                                                                                 Beløpet er pr. 2014 av årsmøtet oppjustert til kr. 4000.- og kalles bare eierskiftegebyr.

§ 4

VEDLIKEHOLD - FELLESANLEGG

Det påhviler sameieren den fulle indre vedlikeholdsplikt av leiligheten knyttet til eierseksjonen.

Dette gjelder også balkonggulv, verandadører, inngangsdør til  leiligheten og garasjeporten. Maling betales av sameiet.

Større omrinnredningsarbeider må ikke settes i gang uten full orientering til styret, som eventuelt sender gjenpart av byggemelding. Styret kan også forlange skriftelig uttalelse fra byggteknisk konsulent i den utstrekning styret mener angjeldne arbeide kan medføre fare for svekkelse av eiendommen. Utgifter til slik uttalelse bæres av den sammeier som foranstalter arbeidet. Eventuelt utskifting av vinduer og balkongdører skal skje etter de til enhver tid gjeldennde retningslinjer for dette. Retningslinjer beror hos styret. Endringer av retningslinjene skal være godkjent av sameierne på årsmøtet og krever tilslutning fra minst 10 sameiere.

Ved planlagt utskifting av vinduer / balkongdører tas kontak med styret.

Det ytre vedlikehold av eiendommen med unntakelse av de foran nevnte forhold, skal derimot besørges og påkostes av sameiet. Vedlikehold av garasjer, unntatt garasjedører bekostes av samtlige garasjeeiere i felleskap.

Alt som kommer inn under felles vedlikehold, herunder gårdsplass, have og lignende skal til enhver tid utføres så ofte som det etter sin art er påkrevd for eiendommens bevarelse og utseende.

Enhver sameier plikter straks å melde fra til styret eller forretningsører om større skade på egen seksjon eller skade på eiendommen ellers som han/hun måtte bli oppmerksom på.

Ny utvendige arrangementer på bygningen, så som markiser og lignende er ikke tillat uten etter forutgående tillatelse av styret.